Hier vind u algemene informatie wat er reilt en zeilt op zeilklippers.nl
Besuchen Sie unsere deutsche Version von zeilklippers. nl Visit our english version of zeilklippers.nl
Ruime keuze uit zeilschepen in binnen- en buitenland!
Zeilen met traditionele
schepen bij zelfstandig
werkende schippers.
Dit internetportaal
wijst u de weg
naar hun websites.
U kunt een uitzonderlijke
variatie aan schepen en
vaargebieden rechtstreeks
bij hen boeken.
tekst Meezeilen met uw bedrijf,
vrienden, kennissen of alleen,
om te zeilzwerven, wedstrijd te zeilen,
of voor een speciaal evenement.
tekst U kunt rechtstreeks met
de schepen Contact opnemen,
of via ons formulier uw aanvraag
naar meerdere schepen sturen.
tekst Zoek voor elke
gelegenheid een
passend schip.
tekst Onze Vaargebieden voor
Idyllische zuiderzeestadjes,
de krijtrotsen van Mön,
zeehondenbanken in de
Schelde of op het Wad.
Aangesloten schepen:

Albatros De zee, de zon, de wind door de haren.........., zo kun je het beste een reis met de Albatros omschrijven.
Arno F De Arno F is een stoere voormalige viskotter van 20 meter lang.
Avontuur Personeelsuitje met zeilschip de Avontuur. Bedrijfsreis, personeelsreis of een zeildagtocht met familie. De klipper Avontuur is uw beste keuze.
Botters BU 8 en 16 Een zeiltocht met een autentieke zuiderzee botter is een ongelofelijke ervaring.
Bruinvisch Vaar mee met de Bruinvisch! Op deze oude Friese dektjalk ruikt het nog naar vroeger, naar getaand touwwerk, bruine teer en lijnolie.
Catharina van Mijdrecht Door de diverse afvaarthavens is een zeer ruim vaargebied beschikbaar, zo kunt u in het voorseizoen naast Monnickendam ook starten in Amsterdam met een cultureel uitstapje.
Corrie Waspik De Corrie Waspik is een tjalk uit 1908. Als vrachtschip begonnen, wordt het schip nu gebruikt om met passagiers te varen.
Dankbaarheid Vanuit Edam vaart de 21 meter lange IJssel Tjalk 'de Dankbaarheid' voor dagtochten en weekendtochten over de Gouwzee en het IJsselmeer.
De Hoop biedt plaats aan 36 personen tijdens dagtochten en bij meerdaagse tochten is er slaapgelegenheid voor 20 personen.
De Verandering De Verandering is een traditionele Groninger zeiltjalk van 23 meter, dat vroeger diende als vrachtschip, maar nu als zeilend passagiersschip plaats biedt aan 20 personen.
Fosta Als U er met vrienden,familie of collega's eens een dag of weekend helemaal uit wilt zijn, dan is de Fosta Uw schip.
Gouwzee U wilt graag op reis? Een leuk weekend samen met vrienden? Een buitengewoon bedrijfsuitje organiseren? Een studiereis of schoolreis maken?
Hannus Elke dag is anders aan boord van De Hannus. In het vaargebied zijn talloze haventjes, historische plaatsen en gezellige terrassen waar we op af kunnen koersen.
Hoge Wier Aan boord van de Hoge Wier vindt u alle rust. Tijdens de vaartocht kunt u volop genieten van het ware leven aan boord van een zeilschip.
Hollandsch Diep 'Hollandsch Diep'! Ze is een van de snelste klipperaken van Nederland en won, met onervaren gasten aan boord, vele prijzen.
Hoop op Zegen Op de Hoop op Zegen zijn traditie en comfort goede compagnons. Een goed maal en een goed glas veraangenamen er het leven in een ambiance waar het ambacht van zeilen hand in hand gaat met de wensen van deze tijd.
Isalania Compleet verzorgde dagtochten op luxe platbodem jacht.
Jacobsschelp De 14 meter lange tjalk de Jacobsschelp wordt verhuurd voor het maken van sfeervolle dagtochten maar ook voor meerdaagse trips
Johanna B Voor een belevenis op het ruime vaarwater van de Waddenzee en het IJsselmeer.
Met Harlingen als thuishaven liggen deze gebieden binnen direct bereik.
Kapriool De kapriool is een 20 meter lange Groninger Tjalk, gebouwd in 1907 als zeilend vrachtschip.
Kiekendief Ervaar hoe het is om met een historische twee-mast klipper een zeiltocht over het IJsselmeer en de Waddenzee, langs eeuwenoude Holland se en Friese steden, waddeneilanden en natuurgebieden te maken?
Koh-I-Noor Deze diamant onder de zeilende passagiersschepen maakt een dagje varen tot een onvergetelijke gebeurtenis.
Liberté Lekker uitwaaien met collega's, familie of vrienden op een karaktervol oudhollands zeilschip.
Luciana Zeilen over de mooiste zeeën
Mariënborgh Overdonder uw vrienden, collega's of familie met een verblijf aan boord van ons traditionele zeilschip.
Marinus Dit traditionele zeilschip de klipper Marinus met een dagcapaciteit van 50 personen en 25 bedden, kan u een onvergetelijke tijd bezorgen op het water. Tijdens de tocht biedt de schipper u de mogelijkheid om Zeeland vanaf het water te verkennen.
Mathilda Een stel enthousiastelingen ontdekten het schip. Zij zijn erin geslaagd na enige jaren noeste arbeid haar authentieke uitstraling terug te geven. Nu zeilt het schip weer als in vroeger dagen.
Najade Ver weg van de drukte vindt men bij ons aan boord nog de rust en het avontuur waarvan men dacht dat het niet meer bestond.
Nieuwe Zorg Zin in zeilen of een keertje lekker uitwaaien op het water?
Of bent u juist op zoek naar een mogelijkheid om werk en ontspanning te combineren?
Nooit gedacht Het schip wordt vaak ingehuurd als unieke locatie om op een bijzondere wijze een dag te verzorgen. Dat kan een personeelsuitje zijn of een dag door een bedrijf aangeboden aan haar klanten. Ook wordt wel vergaderd aan boord en aansluitend gezeild. Particulieren huren het schip voor een tocht met vrienden of familie, een jubileum, een reunie. Steeds vaker ook wordt het schip als huwelijksbootje ingezet.
Passaat
Poseidon Wilt u een onvergetelijke ervaring? Even lekker uitwaaien met collega's, vrienden of familie?
Kies dan 't ruime sop met onze schitterende tweemastklipper.
Pride Groepsreizen tot 8 personen en individuele reizen op waddenzee, ijsselmeer en noordzee voor met het zeilschip Pride of mother sea
Risdam De Risdam is een zeilschip voor maximaal 45 personen voor dagtochten en met 28 bedden voor langere tochten b.v. in het weekend.
Scaldis De “Scaldis” is een zeiltjalk ingericht voor verblijf van groepen mensen aan boord. Er worden dag- weekend en weektochten gevaren op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren.
SilhoueT Het traditioneel zeilend passagiersschip "SilhoueT" en organiseert boot reizen toegespitst naar uw specifieke wensen.
Twee Gebroeders Ingericht als zeilend passagiersschip met een comfortabel ingericht 'vrachtruim'. Het biedt plaats aan 30 personen tijdens dag- of avondtochten en met meerdaagse tochten is er plaats voor 19/20 personen.
Verwisseling De Verwisseling is een voormalig zeilend vrachtschip van ruim 75 jaar, dat is aangepast aan een nieuwe bestemming: het maken van zeiltochten met passagiers.
Vlieter Vanuit de thuishaven Makkum (Friesland) bevaren we de Friese Meren, het IJsselmeer en natuurlijk de Waddenzee. Een heerlijk en snel zeilschip om op uit te waaien met vrienden, familie, collega's of kennissen.
Vriendschap Met een tocht op het IJsselmeer biedt de ' Vriendschap' de ideale ambiance om uw feestje tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken.
Vrouwe Frida Cornelia Bedrijfspresentatie, reunie met vrienden, schoolreis personeelsdag, familie uitje, management training, teambuilding, enzovoort. Alles is mogelijk op de Vrouwe Frida Cornelia.
Vrouwe Gerdina Voor ontspanning, werk of een uitje kunt u meevaren voor een goede kwaliteit tegen een scherpe prijs.
Vrouwe Jannigje Zeilen op een klassieke platbodem geeft de begrippen tijd en natuur een andere.
Zeelandia Varen op de Zeelandia kan met bedrijven, natuur- en sportverenigingen, groepjes vrienden, gezinnen, scholen enz.
Zuiderzee Mogelijkheden voor een dagtocht zijn zeilen op de Gouwzee en het Markermeer, met een middagpauze in bijvoorbeeld Hoorn, Edam, Marken of Volendam.
Zwarte Ruiter Geniet ook van een onvergetelijke vakantie in het Waddengebied. Vertrekhaven is Harlingen, een gezellige havenstad, waar men leuk kan uitgaan.

Aangesloten Site's:
 
Bruinevloot.net Bruinevloot charterschepen zijn zo genoemd omdat ze vroeger bruine zeilen hadden, bruine teer op de luiken hadden en bruine mannen op het achterdek
Charterschepen.nl Charterschepen zeilen op het ijsselmeer om hun gasten een fijn teamuitje te bezorgen; kantoorpersoneel hijst de zeilen, bestuurt het zeilschip of laat zich verwennen met een zeiltocht op waddenzee, ijsselmeer of de zeeuwse stromen
Zeilcharterschepen.nl Charterschepen kunt u voor een dagje uit huren of voor een meerdaagse tocht. Ieder charterschip is geschikt om met een groep mensen te zeilen op het IJsselmeer, de Waddenzee of in Zeeland.
Zeilvaartuigen.nl Zeilvaart met bruine zeilvaart tuigen neemt toe.

Deze site is ontworpen en gebouwd volgens de W3C voorschiften
Valid HTML 4.01!